Verzekering

De club biedt aan de leden een verzekering aan tegen sportongevallen. Hierna is de beknopte beschrijving ervan zoals Ethias op haar website heeft gepubliceerd.

Lees ook meer specifiek welke risico's door de basispolis sportongevallen (via ons lidmaatschap bij Sporta) worden gedekt.

Verder vind je hieronder ook het aangifteformulier met op de keerzijde het getuigschrift dat je door de dokter moet laten invullen bij een ongeval en dat naar Ethias moet worden opgestuurd, liefst binnen de 48 uur.

Uiteraard is het altijd beter voorkomen dan genezen, klik gerust eens op op de site van de v.z.w. Gezond sporten Vlaanderen voor algemene informatie rond training, stretching, preventieve oefeningen of als je meer wilt te weten over de meest voorkomende sportblessures.

PRAKTISCH

Aangifteformulier Ethias

Richt je rechtstreeks tot Ethias voor de verdere afhandeling van het schadegeval waarbij je bij elke communicatie best het dossiernummer vermeld. Ethias betaalt de behandelingskosten terug tot 150% van het Riziv-tarief voor medische verstrekkingen, na tussenkomst van het ziekenfonds en voor een maximale periode van 3 jaar.

Hoe gaat de procedure in zijn werk?

In afwachting van een vlotte afhandeling van jouw dossier, wensen wij jou alvast een spoedig en volledig herstel toe. Aarzel niet om ons te contacteren als je nog vragen hebt.  Dit kan via email:  leden@furalopers.be