Start Running 2022 - Vervolg van het programma

Hoofdcoach Fanne heeft voor alle finishers van de Furalopers Start Running 5km een schema opgemaakt om niet stil te vallen en tijdens de zomermaanden en door te groeien naar 10km. De methode die hij hiervoor gebruikt is gebaseerd op de 10%-regel. Stappen/wandelen is er niet meer bij, maar je bouwt in 2 tot 3 keer lopen per week je loopafstand op met 10% op weekbasis:

 

Week 1: 5KM     

Week 2: 5KM + 10% = 5,5KM

Week 3: 5,5 + 10% = 6,05KM (afronden naar boven 6,1 KM)

Week 4: 6,1 + 10% = 6,7 KM

Week 5: 6,7 + 10% = 7,5 KM

Week 6: 7,5 + 10% = 8,25 KM

Week 7: 8,25 + 10% = 9 KM

Week 8: 9 + 10% = 10 KM

 

Voor de Keep on Runners die zich intussen hebben ingeschreven als lid van de Furalopers, alsook voor zij die de 5km reeds afwerkten en klaar zijn om verder te lopen maakte Bart Tastenoye (Voorzitter) een planning op.

We starten op zondag 10 juli met een toertje van 5,25km over een parcours in het bos dat voor de Furalopers de thuisbasis is voor training.  Parcours bekijken: https://www.alltrails.com/explore/map/map-july-1-2022-7-04-am-49c9adb?u=m

 

Zo is de opbouw voor de eerste week gebeurd en kunnen we vanaf dan het officiële 6km parcours lopen : via de volgende pagina op onze website. Nadien verder bouwen naar de 8km en de 10km en dit allemaal op de officiële parcoursen. De basis van deze parcoursen is vaak dezelfde.


Start Running 2022

Een samenwerking tussen de Sportdienst Gemeente Tervuren en de Furalopers.

Het doel is om elke deelnemer 5 km onafgebroken te laten lopen na 10 weken trainen en dit op basis van een realistisch, uitgebalanceerd en opbouwend programma, met eenvoudige instructies en vaste tijdstippen (3 trainingen/ week). Regelmaat en doorzettingsvermogen zijn uiterst belangrijk.

Uit ervaring weten wij dat dit een haalbare kaart is, mits de nodige inspanningen.  We willen elke deelnemer een totaalbeleving geven waarin ook teamgeest en plezier centraal staan. Niet voor niets luidt onze slogan “Run together, Fun together!”

Niets moet! Maar… We hebben het grootste respect voor elk individu, de natuur waarin we ons begeven en zijn bewoners.

Afspraken

Er wordt steeds gestart vanuit sportcomplex Diependal. Elke training start stipt op het afgesproken uur. Er wordt niet gewacht op de laatkomers.

Weekprogramma

Training 1 op woensdag, 19:00 uur, training 2 op vrijdag 19:00 uur en training 3 op zondag, 09:30 uur.

Parcours

Onderstaand plan geeft het werkterrein weer voor de volgende 10 weken. Het bestaat uit een lus van 2,5 km. Op het einde van het programma zal iedereen dus in staat zijn om 2 ronden, hetzij 5km, te lopen zonder tussenstop.

Eerste training

De eerste training gaat door op woensdag 20 april 2022 om 19:00 uur.

18:15u - 18:50u: Aanmelden in de inkomhal van Sportcomplex Diependal voor administratie

19:00u: Verwelkoming door de voorzitter en kennismaking met het Start Running team 

19:30u: Vertrek naar het parcours voor de eerste training

Programma

Dit programma is opgesteld om gegarandeerd resultaat te halen.

  • Een afwezigheid op een training is geen ramp maar liefst niet 2 opeenvolgende trainingen en ook niet te vaak.

  • In geval van afwezigheid is een aparte en vervangende training, op een ander tijdstip in dezelfde week en op individuele basis, aangewezen.

Het programma bestaat uit opeenvolgend stappen en lopen, volgens een vast schema (zie bijlage).

Uitrusting

Lopen is een zeer toegankelijke sport waarbij de kosten voor een goede uitrusting niet hoog hoeven te zijn. Investeer liever iets meer in goede loopschoenen en sokken dan in blitse en opvallende kledij. De spieren, pezen en voeten zullen je erkentelijk zijn; blessures kunnen vermeden worden.

In de gespecialiseerde winkels kan men terecht voor de nodige materialen, er is voor elk wat wils, van de recreatieve tot de ervaren loper. 

Eten en drinken

Het is niet aangeraden om net voor een training een zware maaltijd te nuttigen. Tracht minstens 1 uur voor de start niet meer te eten. Indien dit niet lukt, eet dan een banaan of sportreep. Voorzie steeds een flesje water. 

Nuttige informatie

Website: www.Furalopers.be

Teamleider: Stefan (Fanne) Vanfraechem via gsm 0476/83.83.70

Communicatie: Marijke Eerdekens via ledenadministratie@furalopers.beą
Marijke Eerdekens,
9 mei 2022 06:38
Ċ
Marijke Eerdekens,
4 apr 2022 06:55
Comments