Start Running 2022

Onze club organiseert in 2022 in samenwerking met de gemeente Tervuren opnieuw een Start Running (20 april-26 juni).  Alle administratie wordt verzorgd door de gemeente Tervuren. Contact: Dieter Vanoverloop, Coordinator Evenementen - Vrije Tijd - dieter.vanoverloop@tervuren.be
  • Inschrijvingen via Gemeente Tervuren vanaf 2 Februari 2022
  • 30 euro per persoon, 50 euro voor 2 of meer personen van hetzelfde gezin.  Verzekering inbegrepen
  • Leeftijd: Vanaf 7 jaar
  • Lesgevers: Furalopers - Coordinator: Marijke Eerdekens - leden@furalopers.be
  • Duur: 10 weken - Start op woensdag 20 april om 19h00
  • Frequentie: 3x per week (telkens 1 uur)
  • Vertrek sportcentrum Diependal
  • Woensdag 19h, vrijdag 19h, zondag 9h30 - Kleedkamer met douches beschikbaar
  • Finale 5 km (met diploma en drankje): zondag 26 juni
Foto van vorige editie (2019)
 

Sinds verschillende jaren merken we dat veel mensen de smaak te pakken krijgen voor het lopen dankzij Start Running programma's. Velen hebben dan ook ooit een poging ondernomen, al dan niet met de iPod in de aanslag en de lieve woordjes van Evy Gruyaert, alvorens bij ons terecht te komen.

Maar soms heb je dat tikkeltje meer nodig om van 0 naar 5 Km (opnieuw) op te bouwen. Alle begin is natuurlijk moeilijk, dit is niet anders met sporten en daarom zal (her)beginnen wellicht gepaard gaan met zweten en zwoegen, maar het resultaat van al dat zweten en zwoegen mag gezien worden. Een aantal van onze "Startrunners" uit vorige edities klom op naar een "Start to 10Km", om vervolgens al na 2 jaar de 20 Km van Brussel probleemloos uit te lopen. Enkele Startrunners  hebben reeds een marathon achter de rug.

Met ons Furalopers Start Running 5km programma helpen we je graag op weg om 5 Km uit te lopen in 10 weken tijd. Met het Start Running 10km programma  gaan we in 8 weken van 5km naar 10km. Uit eigen ervaring weten we dat een goede begeleiding, eenvoudige instructies van ervaren lopers, een opbouwend loopschema en een vast tijdstip in je agenda waar je een aantal lotgenoten ontmoet met één gemeenschappelijk doel, wonderen kan verrichten.

De trainingen zijn  op zondag om 09.30 uur, woensdag om 19.00 uur en op vrijdag om 19.00 uur en nemen ongeveer een uur in beslag. Vertrek vanaf Sportcentrum Diependal,Tervuren. Kosten  voor het 5km  programma 30 euro inclusief verzekering, 50 euro voor 2 of meer leden van hetzelfde gezin.

Begeleiders: Ervaren clubleden

Coordinator Furalopers: Marijke Eerdekens (leden@furalopers.be)

Communicatie door gemeente:

o Infoblad januari of februari

o Affiche in gemeentelijke complexen

o Gedeelde affiche in winkels die dit wensen

o Flyer in winkels die dit wensen

o Flyer bij dokters/kinesisten

o Facebook

o Digiborden

o Website

o Nieuwsbrief website

o UIT in Vlaanderen

Comments