Nieuws‎ > ‎

Dirk gekroond als duivel in winterduathlon 'De hel van Kasterlee'

Geplaatst 27 dec 2012 02:41 door Patrick Vanderhoeven
Mijn deelname aan De Hel.


Zondag 23 december 2012 stond ik aan de start van de Hel. De hel van Kasterlee, bekend onder de dua- en triatleten, minder bekend bij het grote publiek. 

Hierbij even de omschrijving vanop hun site :

Het is zonder meer de allerzwaarste duathlon ter wereld. Atleten die de moed hebben om zich in te schrijven voor deze uitzonderlijke beproeving, zullen op 3 niveaus strijd moeten leveren:

Strijd met de natuur – strijd met zichzelf en strijd met andere deelnemers. De afstanden zijn als volgt : 15K lopen – 105K Mountainbike – 30K lopen.


Het is tevens elk jaar het Belgisch kampioenschap lange afstand duathlon, bon ik denk dat er maar 1 in België georganiseerd wordt.

Strijd met de natuur, zeer zeker waar, naargelang de weersomstandigheden kan het parcours sterk variëren  Deze editie was een warme editie, dus kou zouden we niet hebben. Maar het MTB parcours was herschapen in 5 rondes modderbiken. Op 2 stukken moest je van de fiets en kon je 70m door het veld in de modder ploeteren.

Strijd met zichzelf, de eerste 15K was de opwarmer, met het fietsen begon de strijd, je moest voor 15h30 aan de 5de fietsronde beginnen, dus de timing in het oog houden, niet treuzelen en altijd maar stoempe, stoempe en stoempe… Ik kwam op tijd binnen met 15h00, dus mijn laatste fietsronde kon ik aanvatten, dat was de eerste strijd. Tot dan had Koen van Roey ( met 3 edities op zijn naam ), me aangemoedigd, mijn timing gecontroleerd en me tips gegeven.
Daarna mijn laatste fietsronde rustig afgewerkt, daarna stond mijn papa klaar om me tijdens de afsluitende 30km lopen bij te staan. De eerste 15km, dat ging, daarna wordt het zwaarder en zwaarder om door te zetten, verschillende malen stap ik maar het einde is in zicht, dus de strijd is geleverd.

Strijd met andere deelnemers, niet van toepassing, althans ik heb de ambitie noch het talent bij de eerste 10 te eindigen, laat staan bij de eerste 50. Mijn doelstelling was, uitdoen en fun aan beleven.


Het was mijn eerste duatlon, en ook mijn langste dat ik ooit zal gedaan hebben. Ik heb afgezien, ik ben ervoor gegaan, ik ben gevallen en opgestaan, als een Flandrien de modder getrotseerd. 
Het deed verschrikkelijk deugd na de Helse tocht, de sporthal binnen te lopen op het podium, het is er een waar volksfeest, en elke finisher wordt onthaalt onder luid aplaus. 
Mijn helletocht zit erop en ik ben tercht fier op mezelf.

Achteraf blijkt dat er 202 deelnemers aan de start stonden, waarvan 60 opgaves en 142 aangekomen. Ik eindigde als 130ste in 12h30.

Groeten, en bedankt aan alle supporters, Koen, Inge voor de peptalk, Ilcka en kids, Jo als mededeelnemer  en mijn papa als begeleider,


Dirk , 666
Comments