Nieuws‎ > ‎

Benelux Run - De langste non-stop estafetteloop ter Wereld, 1 – 5 mei 2013

Geplaatst 22 sep 2012 07:59 door Patrick Vanderhoeven   [ 22 sep 2012 08:08 bijgewerkt ]
   

Zijn jullie klaar voor een onvergetelijk avontuur?

Het Sportcomité van de Furalopers wil graag bij alle leden informeren of er geïnteresseerden zijn voor deelname aan de Benelux Run. (www.beneluxrun.eu)

De Benelux Run is met zijn 1.000 km de langste non-stop estafetteloop ter wereld. Hij gaat van start op woensdag 1 mei 2013 in La Roche-en-Ardenne en komt na een doortocht in onder meer Burgplatz (G-H-Luxemburg), Lac de la Gileppe, Vaalserberg, Keutenberg en het Stuwcomplex Amerongen aan de Waddenzee helemaal in het noorden van Nederland aan. Het team bestaat uit 12 lopers die afwisselend en onder begeleiding van fietsers en een teamwagen een deel van het traject afleggen. Concreet komt het er op neer dat alle lopers gedurende een 4-tal dagen (en nachten) ongeveer een halve marathon per dag lopen, zij het dan in stukjes van ongeveer 1,5 km. Onderweg is er tijd en plaats om te rusten in de daartoe voorziene basiskampen.

Het Furateam dient zich gezien de omstandigheden vanzelfsprekend goed voor te bereiden op het lopen, fietsen (aan 10 à 12 km/uur) en navigeren, maar toch is dit haalbaar voor een goed aantal van onze leden. Het eerste stukje richting Nederland is alvast hoofdzakelijk berg-af!

Geïnteresseerden mogen zich (vóór 15 oktober 2012) melden bij Niels of Erwin, of via sportredactie@furalopers.be.

Sportieve groeten

Comments