Nieuws
FURA - BREAKING NEWS - 2 DECEMBER 2017 - FURA FUIF - SAVE THE DATE

Geplaatst 5 jul. 2017 02:42 door Els De Breucker

Beste leden, 
De datum is bekend : zaterdag 2 DECEMBER 2017 heeft onze spetterende FURA FUIF plaats.
Uitnodiging en verdere info over de kaartenverkoop volgt.
Verwittig alvast je vrienden en familie !
Sportieve groeten
Els
namens het bestuur

DANK JE WEL - INTERVAL - BELANGRIJKE DATA : TERVUREN TOURIST RUN * GOEDE DOEL * CLUBUITSTAP * FURAFUIF - DOUCHES TIJDENS JULI EN AUGUSTUS

Geplaatst 27 jun. 2017 06:07 door Els De BreuckerBeste leden, 


DANK JE WEL

Een paar maanden geleden beslisten we met zijn allen om gezamenlijk te starten via een nieuw parcours. 
Dit is een ingrijpende verandering en het is dan ook normaal dat de uitvoering ervan soms moeilijk 'loopt'. 
DANK JE WEL voor alle inspanningen die jullie leveren om samen het bos in te lopen !
Zoals aangekondigd zullen we evalueren op onze volgende algemene vergadering.
Intussen blijven we zoeken naar het juiste tempo en hopelijk slagen we er in om van het samen starten een goede en gezellige gewoonte te maken !


INTERVAL

Omdat er dit najaar heel wat leden deelnemen aan wedstrijden in binnen- en buitenland, worden er de komende maanden intervaltrainingen georganiseerd zowel op vrijdag als op woensdag. Voor verdere info omtrent de data van deze trainingen op vrijdag kan je terecht bij Fanne (Stefan Vanfraechem). Op woensdag is Fanne bereid om met ons interval  te trainen elke laatste woensdag van de maand, vertrek aan Diependal om 19 uur. Uiteraard kan je op die momenten ook kiezen voor je gebruikelijke training.


BELANGRIJKE DATA

Op 2 september 2017 om 17 uur heeft de eerste TERVUREN TOURIST RUN  plaats, dit is een door gemeente georganiseerde recreatieve jogging door en langs de mooiste plekken van Tervuren. 
Onzen Bart en Fanne hebben het parcours mee uitgestippeld en we hopen dan ook dat er zoveel mogelijk Furalopers deelnemen en er veel Furablauw te zien zal zijn.

Lopen voor het GOEDE DOEL doen we tijdens de MUTOTOLOOP op 4 augustus 2017 in Duisburg en tijdens de 11-11-11 jogging op 11 november 2017 in Vossem.

We gaan op CLUBUITSTAP op zondag 22 oktober 2017, dit jaar organiseert het sportcomité de clubuitstap, dus wordt het een uitstap met een loop, een activiteit voor de niet lopers en een cultureel toemaatje voor alle deelnemers. Fanne en co zijn volop bezig met de organisatie en verdere info volgt.

Pascale heeft dan weer haar madammen bijeengeroepen : het Feestcomité is volop bezig met de organisatie van een spetterende FURA FUIF op het einde van het najaar,  precieze datum en info volgt. Dit betekent dat er dit jaar geen Furafestijn zal plaatsvinden en de madammen zich ook reeds kunnen concentreren op de organisatie van de feestelijkheden ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van de club in 2018.


DOUCHES TIJDENS DE VAKANTIE

Hoewel Diependal gesloten is tijdens de maand juli, zijn de douches en de cafetaria in Diependal toch nog open voor ons op zondag 2 juli 2017 en woensdag 5 juli 2017.

Vanaf zondag 9 juli 2017 kan er op woensdag en zondag gestart en gedoucht worden in Pachthof Stroykens te Duisburg, Merenstraat 13. Uiteraard blijft starten in Diependal mogelijk.

Vanaf woensdag 2 augustus 2017 kan er opnieuw gedoucht worden in Diependal.  De cafetaria van Diependal is wel nog gesloten tot en met 15 augustus 2017.Dan rest er mij enkel nog om jullie een zeer fijne vakantie toe te wensen waar niks moet, zelfs lopen 🤔,  en niksen mag ! 😎Els
namens het bestuur  

Finale Test Start Running 25 juni en 28 juni 2017

Geplaatst 19 jun. 2017 08:02 door Marijke Eerdekens

Beste leden,

 Na 10 weken trainen gaan de deelnemers van de Startrunning op zondag 25 juni om 09.45 uur  en op woensdag 28 juni om 19.15 uur  de test doen. Voor hen is het spannend. Het zou hen extra motiveren als er Furalopers mee zouden lopen. We vertrekken al wandelend  op zondag om 09.45 uur en op woensdag om 19.15 uur  vanaf Diependal naar onze stretchplaats in het bos. Ongeveer 15 minuten later  zal het startschot worden gegeven. Dus je kunt hiervoor nog een rondje lopen. Alvast hartelijk dank voor je deelname.

Groeten, 

Harry

Uitslag Fura 10 Miles & Fura Shortcut

Geplaatst 13 mei 2017 13:24 door Axel Verspeelt   [ 15 mei 2017 12:37 bijgewerkt door Bart Tastenoye ]

Fura 10 Miles 2017
Hieronder vinden jullie de resutaten van de 2017 editie van de Fura 10 Miles en de Fura Shortcut (respectievelijk 16,1 en 7,4 km).
Alvast een dikke proficiat aan iedereen die hier een fantastische editie van gemaakt heeft.
Voor de foto's verwijzen we jullie graag naar onze Facebook pagina. https://www.facebook.com/Furalopers 


Alternatieve Furaloop - zondag 7 mei 2017

Geplaatst 8 apr. 2017 05:15 door Marijke Eerdekens   [ 9 apr. 2017 03:28 bijgewerkt ]


Op zaterdag 13 mei organizeren we de Fura 10 miles en Fura shortcut, dat wisten jullie reeds.

Naar jaarlijkse gewoonte, houden we onze eigen wedstrijd op beide afstanden, ook gekend als de ‘Alternatieve Furaloop’ en dit op zondag 7 mei.

Aangezien de Furalopers niet deelnemen aan de wedstrijd op zaterdag 13 mei hopen we jullie allen te mogen verwelkomen op zondag 7 mei.  Vertrek op de parking van sporthal Diependal, om 9h30.

 Afstand 1 : 16,093 km (10 miles)

Afstand 2 : 7,7 km (shortcut)

 Het plan van beide omlopen zal in de sporthal ophangen. Er zal ook een briefing zijn voor het vertrek. 

Voorbereiding 20 KM van Brussel - begeleidingslijn voor de geïnteresseerden

Geplaatst 31 mrt. 2017 07:42 door Marijke Eerdekens

Dit schema is opgesteld om iedereen een goede kans te geven op welslagen van zijn persoonlijke missie. Waarbij gebruik wordt gemaakt van de verschillende en even mooie trainingsparcours van de Furalopers. Deze profielen zijn een ideale basis en geven al een idee wat er jullie te wachten staat op 28 mei. Bij warm weer wordt aangeraden om te drinken tijdens het trainen. 

 Hint: - Print dit schema af en hang het aan de koelkast! (het hangt ook ad valvas in de sporthal van Tervuren)

 Maar laat zeker niet na om mij aan te spreken bij vragen en opmerkingen voor, tijdens en na de trainingen!

 Verleden jaar was er een 100 % welslagen van iedereen, wij geloven alvast in jullie enthousiasme!

 Stefan "Fanne" Vanfraechem

Herinnering - nu ook vrijdagavond training om 19h

Geplaatst 18 mrt. 2017 10:10 door Marijke Eerdekens

Sinds kort trainen de  Furalopers ook op vrijdagavond.  Afspraak om 19h aan sporthal Diependal.  Met gelegenheid tot douchen!

NIEUWE PARCOURS VANAF ZONDAG 19 FEBRUARI 2017

Geplaatst 16 feb. 2017 09:38 door Els De Breucker   [ 27 jun. 2017 06:16 bijgewerkt ]


Beste leden, 

We hebben het samen aangedurfd om te beslissen voor verandering en we zullen dus vanaf zondag  'samen zachter starten' !

Elk parcours zal gevarieerder zijn dan voorheen omdat we vertrekken via de Lindeboomstraat en terugkeren via onze vertrouwde Ringlaan.

Bovendien zal er een uitgebreider aanbod zijn met afstanden vanaf 6 km tot 21 km, voor ieder wat wils dus.

Op basis van jullie feedback heeft Bart (dank je wel Bart !) de nieuwe parcoursen nog verder aangepast, die je op deze website vindt via deze link http://www.furalopers.be/about-us/trainingsparcoursen

Ook in Diependal vind je plannetjes met een beschrijving terug op één van de uithangborden.

Op woensdag blijft alles nog even bij het oude tot aan het zomeruur. Nadien lopen we ook op woensdag de nieuwe trajecten.

Veel plezier en dank  alvast voor jullie medewerking !

Els 

namens het bestuur

BELANGRIJKE BESLISSINGEN ALGEMENE VERGADERING : LET OP :VANAF 19 FEBRUARI 2017 WIJZIGING START EN PARCOURS

Geplaatst 13 feb. 2017 12:30 door Els De Breucker   [ 13 feb. 2017 12:35 bijgewerkt ]


Beste leden, 

Allereerst hartelijk dank voor jullie talrijke aanwezigheid op onze Algemene Vergadering van vorige vrijdag !

Voor degenen die er niet bij waren vind je bijgevoegd het verslag met de PDF versie van onze powerpoint presentatie van onze vergadering.

Op basis van de resultaten van de enquête (zie PDF) hebben we een aantal voorstellen ter stemming voorgelegd aan de aanwezige leden.
Bij  meerderheid van stemmen werden door de leden volgende beslissingen genomen :

we starten minder steil en dus niet meer via de Ringlaan : dit betekent dat de parcoursen worden aangepast : momenteel onderzoekt Bart nog een aantal mogelijkheden naar aanleiding van de feedback die we kregen ; tegen het einde van deze week vinden jullie alle parcoursen terug op onze website;
Let op : degenen die de gewoonte hadden aan te sluiten op de Ringlaan of aan de Wolvengracht zullen naar Diependal moeten 'afzakken', want we vertrekken voortaan via de Lindeboomstraat en lopen via de Vlierboomstraat, Beukenlaan en Eikestraat het bos in;

we lopen voortaan allemaal samen tijdens de eerste anderhalve kilometer, hetgeen betekent dat door de eerste lopers een  tempo zal worden aangehouden dat voor iedereen haalbaar is : dit betekent een goede opwarming voor iedereen en de mogelijkheid  een babbeltje te doen met lopers  waarmee je normaal niet samenloopt omwille van een verschil in tempo;

- op basis van het financieel verslag : verhoging lidgeld vanaf 2018  : 30 euro voor individuele leden, 50 euro per koppel en 10 euro vanaf de derde persoon van hetzelfde gezin;

Nog op basis van de resultaten van de enquête werden door het bestuur volgende beslissingen genomen :

vrijdag wordt een trainingsdag (19 uur), er worden douches voorzien van 15 maart tot en met 15 oktober (met uitzondering van de maand juli);

er wordt een intervalparcours uitgestippeld in het park en er zullen intervaltrainingen worden georganiseerd;

Consulteer tegen het einde van de week zeker deze website voor de beschrijving van onze nieuwe parcoursen;

Sportieve groeten, 

Els 
namens het bestuur

1-10 of 167