Nieuws
Clubkampioenschap 2018 (Uitstel is geen afstel!)

Geplaatst 4 feb. 2019 06:30 door Marijke Eerdekens   [ 4 feb. 2019 06:31 bijgewerkt ]

Op zondag 3 Februari vond het clubkampioenschap 2018 plaats.  Daarvoor was in 2018 geen plaats geweest, wegens een te drukke agenda.
Onder het motto "voor een keer allen tegen elkaar", koos de wedstrijdorganisatie voor het 10 km parcours van de Furaloop.

GELUKKIG NIEUWJAAR - UITNODIGING ALGEMENE VERGADERING 22 FEBRUARI 2019 - BELANGRIJKE INFO EN VRAGEN

Geplaatst 6 jan. 2019 11:40 door Els De Breucker


Namens het bestuur wensen wij jou een gelukkig en gezond 2019 met vele fijne loopmomentjes !


Beste loopmaatjes,

 

Intussen zijn we 2018 uitgelopen en is 2019 uit de startblokken geschoten !


We hopen dat ook dit jaar onze looppaadjes elkaar regelmatig kruisen.


Om jou hiertoe aan te zetten alvast een paar 'loop wist je datjes'  :

- wist je dat je voor het verbranden van een pintje bier 20 minuten moet lopen, valt nog mee als je weet dat dit voor een pizza quattro formaggi 60 minuten is,

- de oudste mannelijke marathonloper was de 101-jarige Fauja Singh, hij liep in 2012 de Londen Marathon in 7 uur en 49 minuten, bij de vrouwen was dat Gladys Burril, zij was 92 toen ze de marathon van Honolulu liep in 9 uur en 53 minuten;

- lopers leven langer, drie keer per week joggen zou tot zes jaar langer leven betekenen;

- in je voeten werken 26 botten, 33 gewrichten, 112 banden en een netwerk van zenuwen en pezen met elkaar samen tijdens het hardlopen;

Met de hulp van al degenen die zich nu reeds engageren voor de Furalopers, in en buiten het bestuur, het feestcomité en het sportcomité, hopen we jou in 2019 vaak te zien op onze trainingen en andere activiteiten.


Een van deze andere activiteiten is de plezantste vergadering die er is, namelijk onze jaarlijkse ledenvergadering, waarop we jou van harte uitnodigen :

Oproeping Algemene Vergadering Furalopers Tervuren vzw op vrijdag 22 februari 2019 om 20 uur (stipt) in  de Zevenster, Markt 7a 5 te Tervuren (ingang langs de kant van de speeltuin).

Het is inmiddels traditie dat veel van onze leden onze jaarlijkse algemene vergadering en ledenvergadering bijwonen.

Het is het moment bij uitstek om je te informeren over het reilen en zeilen van de club en om van jou te vernemen wat jij verwacht van jouw loopclub, zodat we ons beleid hierop kunnen stemmen.

Jouw aanwezigheid is dan ook erg waardevol !

Dus ook wanneer je niet zo vaak komt lopen en/of wanneer je nieuw bent in de club, hadden we jou er graag bij gehad.

Na de vergadering is er zoals steeds gelegenheid om gezellig na te kaarten of bij te praten bij een hapje en een drankje !

Je wordt dus vriendelijk uitgenodigd om aanwezig te zijn op de Algemene Vergadering, met volgende

AGENDA

1.             Beeldverslag activiteiten van het afgelopen seizoen.

2.            Financieel Verslag afgesloten boekjaar en Begroting door penningmeester en rekening nazichters, met extra aandacht voor de bestemming van het ingezamelde geld via helpende handen WK groot scherm;(zie onze oproep hierna)

3.            Goedkeuring rekeningen en begroting door de AV 

4.            Kwijting aan de bestuurders en de rekening nazichters door de AV.

5.            Aanduiding 2 leden belast met nazicht rekeningen volgend boekjaar door de AV.

6.            Samenstelling bestuur en aanduiding van eventueel nieuw kandidaat-bestuursleden

7.            Varia

Na een korte pauze vervolgen we met de ledenvergadering waar volgende punten aan bod komen:

1.            Agenda activiteiten 2019 met onder meer woordje uitleg bij 

Start2run die start op woensdag 24 april 2019 onder leiding van Harry;

Fura 10 miles, 10K en shortcut (de furaloop dus) die plaatsvindt op zaterdag 11 mei 2019 onder leiding van Bart; (noteer alvast deze datum omdat we zoals steeds vele helpende handen nodig hebben)

3.            Voorstel goed doel

4.            Varia en voorstellen aangebracht door de leden.

5.            Verdienstelijke leden

6.            Clubkampioenschap 

7.            Uitslag regelmatigheidscriterium en prijsuitreiking

 

Wat betreft punt 2 van de algemene vergadering willen we allereerst het team in de kijker zetten die zich tijdens de wereldbeker van afgelopen zomer geëngageerd hebben om te tappen op het terrein van de Koninklijke Moestuin waar men kon komen kijken naar de matchen van de Rode Duivels op groot scherm. Zij hebben elke keer dat de Belgen speelden (en dat was dus vaak) bijzonder hard gewerkt, waardoor zij voor de Furalopers zomaar eventjes 7000 euro hebben verdiend. Heel erg bedankt hiervoor ! Over de bestemming van deze grote som, hadden we ook graag jouw mening gehad. Laat ons liefst voor 12 januari 2019 via bestuur@furalopers.be weten hoe de club deze centen volgens jou het best besteedt . Op basis van onder meer jouw suggesties, zullen wij een voorstel ter goedkeuring voorleggen op onze Algemene Vergadering.

Wat betreft punt 6 van de algemene vergadering :  de vierjarige bestuursmandaten lopen af in februari 2020, 1 of 2 van de huidige bestuursleden zullen zich op dat ogenblik opnieuw kandidaat stellen. Dit betekent dat we op zoek zijn naar leden die verantwoordelijkheid willen nemen. De ervaring leert ons dat het ideaal is om langzaam 'in te lopen'. Furalopers Tervuren vzw is een bijzonder fijne vereniging om te besturen. We hopen dan ook dat er zich snel een aantal kandidaten zullen melden. Ben je geïnteresseerd of  heb je hierover graag nog wat informatie, dan vernemen we dit heel graag via bestuur@furalopers.be.

We doen nu al een warme oproep om uw ideeën kenbaar te maken aan het bestuur in verband met de punt 4  van de ledenvergadering.

Om ons toe te laten de definitieve rangschikking op te maken voor ons regelmatigheidscriterium, dienen de punten  uiterlijk op 12 januari 2019 te worden overgemaakt via rmc@furalopers.be.

Sportieve groeten, 

Els

namens het bestuur


LOPEN VOOR HET GOEDE DOEL OP ZONDAG 11 NOVEMBER 2018 EN OP ZATERDAG 24 NOVEMBER 2018 !

Geplaatst 5 okt. 2018 08:32 door Els De Breucker   [ 5 okt. 2018 08:42 bijgewerkt ]


Beste loopmaatjes,

Mooie tradities zijn er om in stand te worden gehouden. Met vele Fura's lopen voor het goede doel is er één van ! 
We informeren jou dan ook heel graag over volgende twee evenementen zodat je data alvast kan vrij houden.


Op zondag 11 november 2018 heeft de alom gekende 11-11-11 loop plaats in het mooie Tervuren. Er zijn opnieuw drie afstanden : 5, 11 en 20 km en het vertrek is voorzien om 14 uur, je kan vooraf of ter plaatse inschrijven, verdere informatie vind je in bijlage en vooraf inschrijven kan op  www.11.be/vossem.
Ook dit jaar trakteert de club alle deelnemende Furaleden op een pannenkoek ! Op zaterdag 24 november 2018 heeft na een succesvolle eerste editie, de tweede Rode Neuzen Run plaats in Tervuren. Er zijn twee afstanden, 5 km met vertrek om 10 uur en 10 km met vertrek om 9 uur 30 uur aan de ingang van het park (ter hoogte van het bootjeshuis).
Deze loop wordt mede georganiseerd door onze Furaleden Jennifer Hoebeke, Ilse Cluytens en Patrick Dermul, waarbij er onder meer gezorgd wordt voor een hartverwarmend kommetje soep na het lopen.  Verder info vind je in bijlage .


Sportieve groeten,

Els
namens het bestuurSCHRIJF NU IN VOOR ONZE CLUBUITSTAP VAN ZATERDAG 17/11/2018 - LATEN WE ER SAMEN IETS VAN MAKEN !

Geplaatst 17 sep. 2018 08:06 door Els De Breucker   [ 17 sep. 2018 08:08 bijgewerkt ]


Beste leden, 


 

Zoals aangekondigd volgt hierbij meer informatie over onze 'revolutionaire' clubuitstap 2018.

 

Jaarlijks trekken de Furalopers erop uit MET de bus. Op risico dat het bestuur, inclusief de madammen van het Feestcomité verbannen worden naar Elba of St-Helena, kondigen wij, er niet geheel gerust in,  onze clubuitstap aan... ZONDER busreis...naar Waterloo.


Napoleon wordt als één van de meest invloedrijke personen beschouwd uit de wereldgeschiedenis. Hij kroonde zichzelf tot keizer, vaardigde de codes Napoleon uit, verbood in Frankrijk  om je varken Napoleon te noemen en at tijdens zijn veldtochten steeds chocolade om snel een energie boost te krijgen. Daar kunnen wij lopers dus iets van leren.

Hoewel op 18 juni 1815 chocolade niet volstond, blijft de slag van Waterloo memorabel.

Voor de meesten van ons dateert een bezoek aan de Leeuw en het slagveld van Waterloo uit onze kindertijd, dus nemen we je graag mee voor een stukje geschiedenis. 
Na het museumbezoek gaan we met zijn allen bowlen, omdat spelen plezierig is en het ons toelaat elkaar op een andere manier te leren kennen.

 

Daarna sluiten we  af met een gezellig diner.

 

Programma 


 -14 uur : bezoek van het slagveld van Waterloo, inclusief Memoriaal, Panorama, Heuvel met de Leeuw en Hoeve van Hougoumont; we verzamelen aan de ingang ter plaatse : Route du Lion, 1815 - B1420 Braine-l'Alleud, probeer met elkaar af te spreken;

 

- 17 uur 45 : bowlen, the Bowl factory  Chaussée de Nivelles 29-31, 1420 Braine-L'Alleud

 

- 20 uur : diner (aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht, dessert) WoodWayne,  Chaussée de Nivelles 29, 1420 Braine-L'Alleud

 

Kostprijs

 

De club doet opnieuw een belangrijke financiële inspanning om de prijs laag te houden in de hoop dat jullie talrijk deelnemen. We voorzien één prijs voor het geheel, ook wanneer je aan een bepaald onderdeel niet kan deelnemen.

 

- leden betalen voor de volledige uitstap, inclusief diner 25 eur;

- niet leden betalen voor de volledige uitstap, inclusief diner 45 euro;

- kinderen tot en met 12 jaar betalen voor de volledige uitstap, inclusief kindermenu 15 euro;

 

(de dranken, behalve het aperitief zijn niet inbegrepen)


Inschrijven

 

Inschrijven kan tot uiterlijk 30 september 2018 via volgende link : https://goo.gl/forms/xgBcCIeVcMKkwAzj2

 

Je bent ingeschreven zodra we jouw betaling hebben ontvangen op rekeningnummer BE30 9794 3568 5811    ARSP BE 22.Sportieve groeten, 


Els 

namens het bestuur en de madammen van het feestcomité


Tervuren Tourist Run op zondag 2 september

Geplaatst 24 aug. 2018 04:50 door Bart Tastenoye   [ 24 aug. 2018 05:28 bijgewerkt ]

Op zondag 2 september organiseert de gemeente Tervuren, in samenwerking met Flanders Classics (Gordelfestival), de Tervuren Tourist Run. Dit is een niet-competitieve (geen tijdsregistratie), culturele loop waarbij 2 afstanden worden aangeboden. De 6km start om 10u, de 10km om 10u30.

Net als vorig jaar hielpen de Furalopers bij het uittekenen van de parcoursen en nemen we voorbereidend, maar ook de dag zelf enkele taken op ons.

Via deze weg doen we een oproep om zo massaal mogelijk mee te komen lopen en zo de Furalopers te vertegenwoordigen in wat we het liefst doen, Run together, Fun together. Graag ook zo veel mogelijk in Furalopers-outfit present zijn, wat onze aanwezigheid in grote aantallen nog eens extra visualiseert. 

Inschrijven kan je best op voorhand doen, gezien het prijsverschil (7€ voorinschrijving, 10€ daginschrijving) en de tijdswinst. Hier is de link naar de inschrijvingen :  https://www.gordelfestival.be/touristrun/inschrijven  

We moedigen ook aan om zo veel mogelijk in groep te lopen. Hiervoor zouden we enkele groepjes vormen met verschillende snelheden. 
De dag zelf kunnen we hiervoor afspreken aan de metalen posturen van de Tervuurse herdershonden (aan de ingang van het administratief centrum De Zevenster). Daar zal onze voorzitster, Els De Breucker, samen met enkele andere Furalopers, de verschillende groepjes aansturen.

image.png

VOOR DE VAKANTIE NOG DIT : DANK JE WEL - BELANGRIJKE DATA - DOUCHES TIJDENS DE VAKANTIE

Geplaatst 30 jun. 2018 12:03 door Els De BreuckerDANK JE WEL

Dankzij de vele helpende handen voor, tijdens en na het verjaardagsfeest van onze club, werd het een prachtige dag.

We bedanken iedereen die hieraan, voor of achter de schermen heeft meegewerkt !


BELANGRIJKE DATA

Op 2 september 2017  heeft de tweede TERVUREN TOURIST RUN  plaats, dit is een  recreatieve jogging door en langs de mooiste plekken van Tervuren. Lopen voor het GOEDE DOEL doen we tijdens de MUTOTOLOOP op 3 augustus 2018 in Duisburg en tijdens de 11-11-11 jogging op 11 november 2018 in Vossem.

De CLUBUITSTAP vindt plaats op zaterdag 17 november 2018. De madammen zijn bezig met de organisatie en verdere info volgt.DOUCHES TIJDENS DE VAKANTIE

Hoewel Diependal gesloten is tijdens de maand juli, zijn de kleedkamers, douches en de cafetaria in Diependal toch nog open voor ons op zondag 1 juli 2018woensdag 4 juli 2018, zondag 8 juli 2008 en woensdag 11 juli 2018.


Vanaf zondag 15 juli 2018 kan er op woensdag en zondag gestart en gedoucht worden in Pachthof Stroykens te Duisburg, Merenstraat 13. Uiteraard blijft starten in Diependal mogelijk.

Vanaf woensdag 1 augustus 2018 kan er opnieuw gedoucht worden in Diependal.  De cafetaria van Diependal is wel nog gesloten tot en met 16 augustus 2018.

SCHRIJF NU IN VOOR 30-JARIG JUBILEUMFEEST VAN ONZE CLUB OP ZONDAG 24 JUNI 2018

Geplaatst 17 mei 2018 08:43 door Els De Breucker

Beste leden, 

Het ene evenement is nog niet goed achter de rug of we zijn er al met het volgende feestje.

In 1988 wint Steffi Graf haar eerste Australian Open, Nederland het EK voetbal, (mijn persoonlijke favoriet Ruud Gullit scoort 😉), Pedro Delgado  de Tour de France (hoewel...), en in Tervuren schieten de Furalopers uit de startblokken !

Onze club bestaat 30 jaar en dat moet gevierd worden !

De Madammen van het feestcomité en Fanne hebben de handen in elkaar geslagen om er een echt feest van te maken. 

Bijgevoegd vind je de uitnodiging  met dank aan Kirsten, voor het ontwerpen van de mooie flyer. 

We nodigen al onze leden en hun partners graag uit op zondag 24 juni 2018 voor een feestelijke training gevolgd door een receptie en barbecue. Tijdstip en plaats vind je in de uitnodiging.

Voor de leden is het aperitief en het eten gratis, mede dankzij de opbrengst van onze eerste FURAFUIF.
Niet leden partners betalen 25 euro, niet leden kinderen tot 12 jaar betalen 15 euro, over te schrijven op rekeningnummer BE30 9794 3568 5811    ARSP BE 22.

Inschrijven is nodig en kan tot en met 1 juni via mail naar bestuur@furalopers.be

Hopelijk ben je ook van de partij !

Feestelijke groeten,

Els
namens het bestuurFURAFLASH - VANALLES EN NOG WAT

Geplaatst 30 mrt. 2018 02:36 door Els De Breucker   [ 24 apr. 2018 01:24 bijgewerkt ]

 
Beste leden, 
Het is alweer meer dan een maand geleden dat onze Algemene Vergadering en Ledenvergadering plaatsvond. Niet minder dan 69 leden waren aanwezig, dank je wel !
Voor wie niet aanwezig was, vind je bijgevoegd een verslag van deze vergadering en de presentatie waarnaar verwezen wordt.
Zoals je tijdens onze trainingen al gemerkt hebt, lopen we opnieuw het bos in via de Wolvengracht en starten we dus via de Ringlaan. Dit werd door een meerderheid van de op de AV aanwezige leden beslist op basis van de resultaten van onze enquête. 
Wel lopen we SAMEN👣👣👣 tot aan de Wolvengracht en vanaf dan alle remmen los 😉
Tijdens de vergadering namen we ook noodgedwongen afscheid van Laura die ingevolge blessureleed het bestuur en de club heeft verlaten. We hebben haar uiteraard bedankt voor haar inzet !


Tijdens onze ledenvergadering werd beslist om dit jaar 'Les Gazelles de Bruxelles' als goed doel te steunen.
Het is een organisatie die 5 jaar geleden is ontstaan met als doel mensen in kansarmoede aan te zetten tot joggen, waarbij er in samenwerking met sociale organisaties loopgroepen worden gecreëerd. Het lopen wordt gebruikt als methodiek om fysiek en mentaal sterker te worden. Om hun leden te voorzien van gepaste loopkledij en loopaccessoires in goede staat, verzamelen zij ook tweedehandskledij. Het kan ook gaan om amper gedragen loopschoenen die om een of andere reden in je kast zijn blijven staan. Vanaf woensdag 4 april 2018 doet onze club een inzamelactie. Je kan LOOPspullen in goede staat aan één van de aanwezige bestuursleden afgeven voor of na de trainingen en dit tijdens de hele maand april. Wij bezorgen ze dan op onze beurt aan 'Les Gazelles'.


Zoals reeds aangekondigd, organiseren wij, Furalopers op zaterdag 12 mei 2018 onze officiële loopwedstrijd. En ik benadruk WIJ want onze bijzonder talrijke aanwezigheid en hulp is nodig om dit evenement te doen slagen. Er zijn dit jaar drie afstanden voorzien, wat betekent dat er nog meer seingevers nodig zijn. Wij zijn dus op zoek naar vele helpende handen !
Alle helpers krijgen een aandenken en 10 extra punten voor het regelmatigheidscriterium maar wat belangrijker is, is de geweldige sfeer van samenhorigheid die er ontstaat als al dat Furablauw in de weer is om er een geweldig loopfeest van te maken ! Hou 12 mei dus alvast vrij. Van Bart ontvang je binnenkort een mail met verdere info. 
Het is dus niet de bedoeling dat leden zelf deelnemen aan de wedstrijd, daarom organiseren we voor de leden zelf 'de alternatieve furaloop' die plaatsvindt een week eerder op zondag 6 mei 2012. Ook hierover ontvang je later nog verdere info.
Zondag is het Pasen en is Diependal gesloten, dus deze zondag zijn er geen kleedkamers noch douches voorzien.En voor wie nog met een ei zou zitten, die kan het sowieso zondag kwijt 🐣

Sportieve groeten en alvast een een fijn paasweekend !

Els 
Namens het bestuur 

FURA WENSEN EN UITNODIGING ALGEMENE VERGADERING OP 23 FEBRUARI 2018 - LET OP NIEUWE LOCATIE

Geplaatst 2 jan. 2018 13:25 door Els De Breucker   [ 2 jan. 2018 13:28 bijgewerkt ]


begin almaar te stretchen

leg je loopshirt al maar klaar

de Fura paadjes wachten

ook in het nieuwe jaar 😇


Namens het bestuur wensen wij jou een gelukkig, gezond en sportief 2018 !


Oproeping Algemene Vergadering Furalopers Tervuren vzw op vrijdag 23 februari 2018 om 20 uur (stipt) in – let op nieuwe locatie - de Zevenster, Markt 7a te Tervuren.

Om jou te informeren over het reilen en zeilen van de club en om ons toe te laten te vernemen wat jij verwacht van je loopclub en ons beleid hierop af te stemmen, is jouw aanwezigheid voor ons erg waardevol.

Dus ook wanneer je niet zo vaak komt lopen en/of wanneer je nieuw bent in de club, hadden we jou er graag bij gehad.

Na de vergadering is er zoals steeds gelegenheid om bij te praten bij een hapje en een drankje.

Je wordt dus vriendelijk uitgenodigd om aanwezig te zijn op de Algemene Vergadering, met volgende

AGENDA

1.            Activiteitenverslag van het afgelopen seizoen.

2.            Financieel Verslag afgesloten boekjaar en Begroting door penningmeester en rekening nazichters.

3.            Goedkeuring rekeningen en begroting door de AV.

4.            Kwijting aan de bestuurders en de rekening nazichters door de AV.

5.            Aanduiding 2 leden belast met nazicht rekeningen volgend boekjaar door de AV.

6.            Samenstelling bestuur en aanduiding van eventueel nieuw kandidaat-bestuursleden

7.            Varia

Na een korte pauze vervolgen we met de ledenvergadering waar volgende punten aan bod komen:

1.            Agenda activiteiten 2018

2.            Evaluatie nieuwe start/parcours

3.            Voorstel goed doel

4.            Varia en voorstellen aangebracht door de leden.

5.            Verdienstelijke leden

6.            Clubkampioenschap 

7.            Uitslag regelmatigheidscriterium en prijsuitreiking. 


Wat betreft punt 6 van de algemene vergadering :  de vierjarige bestuursmandaten lopen af in februari 2020, 2 van 7 huidige bestuursleden zullen zich op dat ogenblik opnieuw kandidaat stellen. Dit betekent dat we op zoek zijn naar leden die verantwoordelijkheid willen nemen. De ervaring leert ons dat het ideaal is om langzaam 'in te lopen'. Wil je ons vervoegen in het bestuur of heb je hierover graag nog wat informatie, dan vernemen we dit heel graag via bestuur@furalopers.be.

Wat betreft punt 2 van de ledenvergadering, evaluatie nieuwe start/parcours ontvang je deze week nog een mail !

We doen nu al een warme oproep om uw ideeën kenbaar te maken aan het bestuur in verband met de punt 4  van de ledenvergadering.

Om ons toe te laten de definitieve rangschikking op te maken voor ons regelmatigheidscriterium, dienen de punten  uiterlijk op 15 januari 2018 te worden overgemaakt via rmc@furalopers.be.


Sportieve groeten, 

Els

namens het bestuur

Inline afbeelding 1

FURA BREAKING NEWS - WINNAARS CLUBKAMPIOENSCHAP - DANK JE WEL FANNE !

Geplaatst 2 jan. 2018 13:20 door Els De Breucker


Vooraleer de Fanne aan het woord te laten, willen we hem nogmaals heel erg bedanken voor deze bijzonder geslaagde editie van het clubkampioenschap ! De voorbereiding, de uitvoering en de nabespreking, het was op alle vlak super. Dank je wel Fanne ! 
Hij kreeg trouwens al veel 'fannemail' 😉
Aan iedereen een fijn eindejaar en alvast een goed begin en tot zeer binnenkort met nog meer Fura nieuws !

En nu de bekendmaking :

Beste Fura leden, sportvrienden, deelnemers, dames en heren,

Wat zou representatief zijn om het einde van een zeer sportief jaar 2017 binnen onze eigen vereniging te vieren. 
Natuurlijk.
De bekendmaking van de winnaars van het Alternatief Fura Clubkampioenschap!

En we mogen terecht fier zijn op deze laureaten.

Het staat nu al in de sterren geschreven dat zij onze beste ambassadeurs zullen zijn voor het jubileum jaar 2018! 

Bij de vrouwen/meisjes: 

Een ex aequo met Ilse Dekelver en Valérie Huwaert! (Jullie hebben het zelf gezocht!)

Bij de mannen/jongeheren:

Tom Vanderlinden 

Proficiat aan hen allen! 

Fanne

1-10 of 185