Nieuws

Hieronder vindt u de laatste aankondigingen van onze club :

Fura Trails 2021 waren een succes!

Geplaatst 16 mei 2021 07:35 door Bart Tastenoye

Eindelijk!!! Zowel voor de ingeschreven lopers als voor ons, de organiserende Furalopers, was het TE LANG GELEDEN. Maar daardoor was het waarschijnlijk ook dubbel zo leuk en de moeite en het wachten waard. Zelfs de regen in de namiddag kon de pret niet bederven.
Met 7 startblokken van telkens 1 uur (van 9u tot 16u) konden we in deze Corona-tijden maximaal 350 inschrijvingen toelaten en deze plaatsjes waren ook volledig uitverkocht 👌😃🤗. Uiteindelijk liepen 306 lopers onze 2 trails uit en kregen we zeer mooie feedback van de deelnemers over zowel de parcoursen als onze organisatie. Langs onze kant liep ook alles gesmeerd, zodat we van een succes kunnen spreken over de hele lijn. Wie weet wat wordt het volgend jaar...... Hou zeker al maar zaterdag 14 mei 2022 vrij voor een Tervurens loopje 🤷‍♂️🏃‍♀️🏃‍♂️


Drive-Up for Harry (80)

Geplaatst 8 mrt. 2021 08:23 door Marijke Eerdekens   [ 8 mrt. 2021 08:26 bijgewerkt ]

Beste Furalopers,
We hadden enkele weken geleden opgeroepen om mee te rijden in de wagen parade die het feestcomité voor Harry's 80ste verjaardag organiseerde. Vandaag was het dan zover. Harry zelf was niet op de hoogte, Corrie, zijn vrouw, zat daarentegen mee in het complot en het weer was goed. Daarenboven kwamen een groot aantal Furalopers met auto's, fietsen en zelfs lopend vanuit Tervuren opdagen om Harry een late (zijn 80ste verjaardag was al in maart 2020), maar daardoor nog meer onverwachte verrassing te geven als dank voor zijn long-time inzet op vele vlakken voor onze club. 
Intussen kreeg ik van Harry ook al een email met de uitdrukkelijke vraag om deze integraal naar jullie te sturen als dank: 

Beste leden,
Wat een verrassing op zondagmorgen om 09.00 uur. Zoveel leden aan de deur, coronaproof. Ik apprecieer dit enorm. Jammer dat ik jullie niets kon aanbieden vanwege corona maar dat doen we  zodra Diependal weer open is.
Hartelijk dank voor de goede wensen en de cadeaus. Speciaal Charlotte voor mijn zelfportret, de tekenaar van de humoristisch cartoon en de speciale tekst door Mark C. voorgelezen. Met veel plezier ga ik de shirtjes dragen. Van de chocolade schoen, de inhoud van de mand en ander lekkernijen gaan we samen genieten.
Voor degenen die niet de kans hebben gekregen om deze cadeaus te bekijken heb ik foto’ s hiervan toegevoegd.
Ik wil speciaal het bestuur, het feestcomité en allen die aan deze aubade en wagenparade hebben meegewerkt bedanken.
Hopelijk kunnen we spoedig weer samenlopen. 
Harry


Dag van Zoniënwoud - loopparcoursen in het park van Tervuren

Geplaatst 18 okt. 2020 08:56 door Bart Tastenoye   [ 18 okt. 2020 09:32 bijgewerkt ]

Dag van het Zoniënwoud parcoursen 5km en 9km in het park van Tervuren. De Furalopers zorgden ter ondersteuning van Gemeente Tervuren en van het Agentschap Bos en Natuur voor deze parcoursen en liepen ze vandaag zelf ook al tijdens onze trainingen. De bepijling zullen nog blijven hangen tot na het allerheiligenweekend, dus kom ze zeker nog ontdekken. De nemen je mee naar enkele bezienswaardigheden in ons geliefde park van Tervuren.


https://www.tervuren.be/vrije-tijd/activiteitenkalender/e/ontdek-het-park-van-tervuren-al-joggend/66e1336d-bafa-4f2c-bd91-90a324d6509b
http://dagvanhetzonienwoud.be/programma/?cdbid=66e1336d-bafa-4f2c-bd91-90a324d6509b&utm_source=dagvanhetzonienwoud.be&utm_medium=referral&utm_campaign=widgets

Fura Corona foto collage 14 mei

Geplaatst 14 mei 2020 00:13 door Bart Tastenoye

Fura Corona collage 14 mei 2020 (hopelijk niet meer voor al te lang, maar blijf voorlopig zeker jullie sportieve Corona foto's nog doorsturen naar bestuur@furalopers.be)

Fura Corona foto collage 7 mei

Geplaatst 7 mei 2020 03:43 door Bart Tastenoye   [ 7 mei 2020 03:45 bijgewerkt ]

Fura Corona collage 7 mei 2020 (blijf zeker jullie sportieve Corona foto's doorsturen naar bestuur@furalopers.be)Fura Corona foto collages

Geplaatst 30 apr. 2020 12:38 door Bart Tastenoye   [ 30 apr. 2020 13:05 bijgewerkt ]

Ontdek hier hoe onze Furalopers zich in Corona tijden fit houden.

Corona-crisis

Geplaatst 30 apr. 2020 12:17 door Axel Verspeelt   [ 30 apr. 2020 12:33 bijgewerkt door Bart Tastenoye ]

Verlenging stillegging door de Corona-crisis
Dag Furalopers,

Onze Regering en de Nationale Veiligheidsraad gaven ons op vrijdag 24 april alweer wat nieuwe data en maatregelen om langzaam aan toch naar ons "normale", of in ieder geval "vroegere" leven terug te keren.

Voor ons, Furalopers, zit er voorlopig nog geen verandering in, wat maakt dat we nog zeker tot en met zondag 17 mei onze trainingen niet kunnen hervatten, ook niet onder voorwaarden. Pas vanaf fase 2 (start op 18 mei) zou er misschien kunnen sprake zijn van een herstart, waarschijnlijk eerst nog zonder douches en met de nodige social distancing en al zeker zonder cafétaria, dewelke ten vroegste bij fase 3 (start op 8 juni) zou openen. Zeer spijtig, maar plichtbewust als we zijn, houden we ons natuurlijk aan alle maatregelen tot wanneer we weer het startschot krijgen van hogerhand. Nog (even) volhouden dus!

Aangezien de meesten onder jullie wel blijven lopen, wandelen en/of fietsen verwachten we dat iedereen na deze periode vrij snel weer in een goede conditie zal zijn. Vergeet ook niet dat we voor ons regelmatigheidscriterium (RMC - http://www.furalopers.be/rmc) beslist hadden dat iedereen per week tot 3 loop- en/of wandelactiviteiten mag ingeven en dit vanaf 16 maart tot op het ogenblik dat we terug samen zullen kunnen lopen en wandelen. Blijf dus zeker actief bezig. Als we dan toch een positief punt moeten noemen aan deze hele situatie, dan wel dat we meer tijd krijgen om te sporten.
Nog ter informatie : vanaf fase 1a (start op 4 mei) is het ook toegestaan om per 3 personen te gaan sporten i.p.v. per 2 zoals nu, mits behoud van genoeg afstand. Dit kan alles toch alweer een beetje leuker maken.

Ziezo, onze 3de Corona nieuws-mail zit er zo goed als op, er rest me enkel nog om jullie te laten weten dat het bestuur jullie allen een goede gezondheid toewenst, alsook aan jullie gezin en familie. Hopelijk kunnen we snel onze normale draad weer oppikken, want wij missen het al om onze groep goedgevuld en stipt op tijd te zien vertrekken voor de wekelijkse trainingen. Maar, geen nood, we'll be back 😉.

Onderstaand nog een paar nuttige links naar running-websites waar wat tips te vinden zijn :

Sportieve groetjes. Hou jullie goed. 

Het bestuur

image.png

Fura 10 Miles - aangepaste parcoursen en voorinschrijvingen staan online

Geplaatst 14 mrt. 2020 17:15 door Bart Tastenoye   [ 14 mrt. 2020 17:22 bijgewerkt ]

Op zaterdag 16 mei 2020 gaan onze 3 wedstrijden van de Fura 10 Miles opnieuw door, weliswaar op een volledig nieuwe locatie, het voormalige sportcomplex van Defensie in Tervuren. U kan alle informatie omtrent de aangepaste parcoursen terugvinden via onze website (www.furalopers.be/furaloop). 
Via diezelfde webpagina, alsook via de volgende link, kan je je voor-inschrijven voor één van onze wedstrijden en tijd winnen op de dag zelf. 
www.furalopers.be/furaloop

BELANGRIJK! Furalopers gaan in Corona-winterslaap

Geplaatst 14 mrt. 2020 01:40 door Patrick Vanderhoeven

Beste Furalopers,

Op vraag van de Gemeente Tervuren en in uitvoering van de federale maatregelen ter preventie van de verdere verspreiding van het Coronavirus, sturen wij jullie deze mail om te laten weten dat we al onze Furaloper-activiteiten afgelasten met onmiddellijke ingang en dit voorlopig tot en met vrijdag 03/04. 

Dit betekent praktisch :
  • De eerstvolgende training samen zal (voorlopig) pas op zondag 05/04 opnieuw plaatsvinden
  • De wedstrijden die onze sportsecretaris had voorgesteld in deze periode werden door de organisatoren afgelast
  • Er zijn geen douches op de normale trainingsperioden 
  • We vragen uitdrukkelijk om niet in groep samen te komen aan Diependal op onze normale trainingsuren

Met spijt in het hart pauzeren wij dus onze activiteiten, waarschijnlijk voor het eerst in de lange geschiedenis van de Furalopers! Gezien de opgelegde instructies van hogerop kunnen we niet om deze maatregel heen en we hopen dan ook dat jullie hier allen begrip voor kunnen hebben. We hopen jullie na deze running-freeze weer allemaal terug op post te zien en kijken er nu reeds naar uit.

Het bestuur

Afbeeldingsresultaat voor Corona

GELUKKIG NIEUWJAAR - UITNODIGING ALGEMENE VERGADERING 14 FEBRUARI 2020 - BELANGRIJKE INFO EN VRAGEN

Geplaatst 7 jan. 2020 08:52 door Bart Tastenoye

Namens het bestuur wensen wij jou een gezond en sportief 2020 met vele kleine gelukjes !  

Beste loopmaatjes,


Ook in 2020 hopen we jou vaak te zien op onze trainingen en andere sportieve en minder sportieve activiteiten !


2020 is voor de Furalopers een bijzonder jaar omdat het mandaat van de huidige bestuursploeg afloopt en we ook afscheid nemen van de Madammen van het Feestcomité.

Dit betekent dat op onze algemene vergadering en ledenvergadering van vrijdag 14 februari a.s. er zowel een nieuwe bestuursploeg als een nieuw feestcomité zal worden voorgesteld !


De trouwe leden weten dat we er als Furalopers voor kiezen om zoveel mogelijk leden te betrekken bij de werking van onze loopclub. Om hierin te slagen is het belangrijk je goed te informeren en je de mogelijkheid te bieden inspraak te hebben.

Daarom trachten we tijdens onze algemene vergadering en ledenvergadering zoveel mogelijk leden te bereiken en er met zijn allen een gezellig moment te maken.

Dat we hierin slagen, is ook vorig jaar gebleken tijdens een kort evaluatiemoment op het einde van de vergadering, waarbij we vroegen om via 'mentimeter' in één drie woorden te beschrijven wat je van vergadering vond en dit was het resultaat :

Jouw aanwezigheid dit jaar is van belang om een nieuw bestuur te verkiezen en kennis te maken met het nieuwe Feestcomité. Ook is dit het moment bij uitstek om je te informeren over het reilen en zeilen van de club en ook van jou te vernemen wat je verwacht van je loopclub. 
We hopen bijgevolg naast onze trouwe leden, ook nieuwe leden te mogen verwelkomen alsook degenen die wij of die ons nog niet zo goed kennen. Na de vergadering is er zoals elk jaar de gelegenheid om na te kaarten, bij te praten of elkaar wat beter te leren kennen bij een hapje en een drankje !

Je wordt dus vriendelijk uitgenodigd om aanwezig te zijn op de Algemene Vergadering en ledenvergadering op vrijdag 14 februari 2020 om 20 uur stipt in de Zevenster, Markt 7a te Tervuren (ingang langs de kant van de speeltuin) met volgende


AGENDA (volgorde kan nog wijzigen)


1. Woordje van de voorzitter

2. Financieel verslag afgesloten boekjaar en begroting door penningmeesters en rekeningnazichters

3. Goedkeuring rekeningen en begroting door de AV

4. Kwijting aan de bestuurders en de rekeningnazichters door de AV

5. Aanduiding 2 leden belast met nazicht rekeningen volgend boekjaar door de AV

6. Verkiezing nieuwe bestuursploeg

7. Varia


Na een korte pauze vervolgen we met de ledenvergadering waar volgende punten aan bod komen:


1. Voorstelling nieuw Feestcomité 

2. Agenda activiteiten 2020

3. Voorstelling goed doel

4. Varia en voorstellen aangebracht door de leden

5. Verdienstelijke leden

6. Clubkampioenschap 

7. Uitslag regelmatigheidscriterium en prijsuitreiking


We doen nu al een warme oproep om jouw ideeën kenbaar te maken aan het bestuur in verband met punt 4 van de ledenvergadering.

Om ons toe te laten de definitieve rangschikking op te maken voor ons regelmatigheidscriterium, dienen de punten uiterlijk op 12 januari 2020  te worden overgemaakt via rmc@furalopers.be.


Sportieve groeten, 


Els

namens het bestuur1-10 of 205