Fura 10 Miles 2022

 • Op zaterdag 14 mei organiseerden we onze Fura 10 Miles, Fura 10K en Fura Shortcut. Door de vele organisaties in de streek, alsook de uitgestelde communies en lentefeesten na Corona, bleef het aantal deelnemers aan onze wedstrijden lager dan gewoonlijk... maar, de aanwezigen hadden absoluut gelijk en de organisatie verliep vlekkeloos en in perfecte omstandigheden. Dank je wel aan alle Furalopers die dit weer hebben klaargespeeld als helpende hand en/of als seingever op onze mooie bosparcours, alsook aan alle deelnemers van dit jaar. 
 • Proficiat aan de mooie winnaars van de 3 wedstrijden. Ondanks de lagere opkomst werd er weer zeer sterk gelopen dit jaar. Toppers, allemaal 💪!

 •     FURA 10 Miles podium mannen
     FURA 10 Miles podium vrouwen
 • FURA 10K podium mannen  
 •  FURA 10K podium vrouwen

 •  FURA Shortcut podium mannen
 • FURA Shortcut podium vrouwen 

 •  Volgend jaar zullen we er weer staan en delen we "ons" Zoniënwoud opnieuw met veel plezie met jullie op zaterdag 13 mei 2023.
Onderstaand kunnen jullie de uitslagen in pdf downloaden, maar hier is ook nog de link naar de Sportu-website voor de uitslagen van de verschillende wedstrijden: https://www.sportu.be/pages/Result.php?q=../XML/Races2022.xml 

Er werden op het parcours en aan de aankomst nog foto's genomen die jullie via de volgende links kunnen terugvinden: parcours (Marc Fourmois): 
https://flic.kr/s/aHBqjzPWpK en aankomst (Jean-Marie Leemans): nog even geduld voor deze foto's 🙂
Dank je wel aan de fotografen van dienst 👍👍👍
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Wanneer?

Op zaterdag 14 mei 2022 organiseren wij, samen met onze sponsors, opnieuw onze 3 gekende wedstrijden doorheen enkele van de mooiste plekjes van het Tervuurse Zoniënwoud, de Fura 10 Miles (16,1km), de Fura 10K (10,4km) en de Fura Shortcut (6,4km). 
De starturen van de wedstrijden worden, net zoals bij onze laatste editie in 2019 de volgende:
  • Fura 10 Miles krijgt zijn startschot om 14u
  • Fura 10K starten we om 14u20
  • Fura Shortcut wordt op gang geschoten om 14u30

Inschrijvingen?

Inschrijven kan online via de volgende link: Inschrijvingslink Fura 10 Miles 2022 (tot en met donderdag 12/05/2022), ofwel de dag zelf ter plaatse.
   
De inschrijvingskost is dezelfde voor alle wedstrijden, namelijk 8€. Wanneer er online wordt voor-ingeschreven moet de betaling ten laatste op vrijdag 13 mei op onze bankrekening staan(IBAN) BE30 9794 3568 5811 (BIC) ARSP BE 22 van Furalopers Tervuren VZW met vermelding Fura 10 Miles + naam van de ingeschrevene(n). 
Betaal a.u.b. onmiddellijk na uw inschrijving, want de betalingen worden op vrijdag 11 mei geverifieerd en wie niet heeft betaald is op de dag van de wedstrijd nog niet ingeschreven en moet alsnog het papierwerk doen. Betalingen die niet op onze rekening staan op vrijdag 13 mei zijn niet ter plaatse controleerbaar. Tijdig betalen is dus de boodschap.

Waar?Er zal opnieuw een "wedstrijddorp" worden gebouwd zoals op voorgaande edities. De inschrijvigen en het ophalen van de nummers na voor-inschrijving gebeuren opnieuw in de sporthal van sportcomplex Diependal  (Lindeboomstraat 30, 3080 Tervuren). Na de joggings kan iedere deelnemer een aandenken (goody-bag) in ontvangst komen nemen in het aankomst-gedeelte van de lopers dat zich op de achterste parking van Sportcomplex Diependal zal bevinden. 
Er zijn kleedkamers en toiletten voorzien, je kan dus alles voorzien om achteraf een douche te nemen. Deze bevinden zich allemaal in het sportcomplex zelf.
Na afloop verwelkomen we je graag opnieuw voor een hapje en/of een drankje aan onze tenten op de parking van sportcomplex Diependal. 

Parcours?

Na de start aan sportcomplex Diependal lopen de parcoursen door het het Zoniënwoud in de wondermooie sectoren van de Koninklijke Schenking en het Arboretum. We belopen enkele gekende paden en dreven in het Zoniënwoud (o.a. de Koninklijke Wandeling, de Kapucijnendreef, de Haagbeukendreef en de Woudmeesterdreef) en na ca 90% bosparcours komen we weer uit het bos via de Eikenstraat om zo naar de finisch aan sportcomplex Diependal te lopen. 
Via de onderstaande links kan u een overzicht terugvinden van de parcoursen:

Wie krijgt/wint een prijs?
 • Iedere deelnemer krijgt een goody-bag aan de finish, bij het afgeven van zijn wedstrijdnummer. De producten en items in deze goody-bag worden u aangeboden door de Furalopers, Carrefour Market Tervuren en eventuele andere sponsors.
 • Per wedstrijd zal er een podium opgemaakt worden voor mannen en vrouwen waarbij de winnaars en de top 3 een prijs in natura ontvangen nadat ze naar voren werden geroepen om deze prijs in ontvangst te komen nemen. 
Er wordt voor onze wedstrijden met tijdsmeting gewerkt. We werken hiervoor samen met Sportu. De uitslagen zullen online worden gepubliceerd op zowel onze eigen website als deze van Sportu. Voor het opmaken van het podium voor mannen en vrouwen per wedstrijd moeten we wachten tot alle wedstrijden afgelopen zijn. Daarna zet Sportu zich zo snel mogelijk aan het opmaken van de uitslagen om de podia en het uitslagenblad te kunnen samenstellen met alle deelnemers per afstand. 

Dank voor de medewerking aan :
https://www.home-consult.be/nl/

https://www.desportapotheek.be/

http://www.fietsendepauw.be/

www.carrefour.eu

https://www.tervuren.be/

           De Fura 10 Miles wedstrijden maken deel uit van de Sporta-Runs kalender

http://www.sportafederatie.be/  
http://www.sportafederatie.be/jogging/sporta-runs/kalender


De wedstrijden zijn ook opgenomen in de kalender van GoRunning.be


Alsook op de Sportsites.be loopkalender : 
http://www.sportsites.be/loopkalender/

Nog vragen?  bestuur@furalopers.be

Je kan ons ook volgen, een duimpje geven of foto's taggen en delen na de wedstrijd via http://www.facebook.com/Furalopers


Ċ
Bart Tastenoye,
15 mei 2022 09:45
Ċ
Bart Tastenoye,
15 mei 2022 09:45
Ċ
Bart Tastenoye,
15 mei 2022 09:45
Comments