Fura Trails 2021

Op zaterdag 15 mei werd de 1ste editie van de Fura Trails gelopen. Met een uitverkochte voorverkoop en in totaal meer dan 300 finishers werden ze voor ons een groot succes in deze Corona-tijden, zeker na de geweldige feedback die we van de deelnemers kregen bij binnenkomst. Dank jullie wel voor deze zeer leuke dag waarin we ons eindelijk weer konden tonen als organisatoren. Het deed deugd dat we jullie allemaal mochten verwelkom 🙂👌. 
De finale uitslagen zijn terug te vinden via de links 11km en 18km.
Dank ook aan Marc Fourmois voor het nemen van de parcoursfoto's : https://www.flickr.com/search/?text=Fura%20Trail%202021&sort=relevance
Winnaars van de loting i.v.m. de 2 extra prijzen (eentje per afstand) : 
  • Nele Meuleneire (18km - startnummer 615) 
  • Johan Vanderhoeven (11km - startnummer 510)
Zij ontvangen van de Furalopers nog een bon van 25€ bij onze sponsor De Sportapotheek 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Fura 10 Miles in 2021 vervangen door Fura Trail 2021 omwille van Corona

Voor het 2de jaar op rij zullen de Furalopers de Fura 10 Miles niet kunnen organiseren door de restricties volgende uit de geldende Corona-maatregelen. Maar...
In 2021 organiseren we éénmalig toch 2 Corona-proof wedstrijden, namelijk de Fura Trails 2021 met een parcours van 11km en eentje van 18km.  Wanneer? 

Op zaterdag 15 mei 2021 organiseren wij, samen met onze sponsors, uitzonderlijk de Fura Trail 11km (10,9km) de Fura Trail 18km (18,3km). Starten kan tussen 9u en 16u, er kan enkel online worden ingeschreven en is een beperkt aantal startende deelnemers van 50 per startblok van 1u. Het totale aantal deelnemers is dan ook beperkt tot 350 lopers.Inschrijvingen? 

Inschrijven kan enkel online via de volgende link: Inschrijvingslink Fura Trail 2021
   
Hier kiest u dan een tijdvak van 1u uit waarin u wil starten. Er kan worden gekozen voor vertrek in de tijdblokken 9u-10u, 10u-11u, 11u-12u, 12u-13u, 13u-14u, 14u-15u en 15u-16u. (in dit laatste tijdblok kan enkel worden gestart voor de 11km, niet meer voor de 18km!). Ieder startblok bevat 50 plaatsen voor inschrijving en u kiest zelf het exacte tijdstip waarop u binnen dit tijdblok wil vertrekken. U dient zich eerst aan te melden aan onze inschrijvingstent waar u uw nummer krijgt overhandigd en daarna kan vertrekken.

De inschrijvingskost van 4€ moet op voorhand betaald zijn op bankrekening (IBAN) BE30 9794 3568 5811 (BIC) ARSP BE 22 van Furalopers Tervuren VZW met vermelding Fura Trail + naam van de ingeschrevene(n). Betaal a.u.b. onmiddellijk na uw inschrijving, want de betalingen worden op donderdag 13 mei een laatste keer bekeken omdat we alle nummers daarna nog moeten klaar leggen. Betalingen die niet op onze rekening staan voor die donderdag 13 mei, zijn moeilijk ter plaatse te controleren. Tijdig betalen is dus de boodschap.

Waar? Dit jaar geen "wedstrijddorp" zoals andere jaren, maar we zetten onze starttent buiten aan Sportcomplex Diependal  (Lindeboomstraat 30, 3080 Tervuren). Daar kan u uw startnummer ophalen en na de loop ook een aandenken (goody-bag) komen in ontvangst nemen.
Er zijn GEEN kleedkamers voorzien, GEEN douches en achteraf spijtig genoeg ook GEEN drankgelegenheid. Dit heeft uiteraard enkel met de Corona-restricties te maken. Volgend jaar hopen we u weer meer gastvrijheid te kunnen aanbieden in de vorm van spijs en drank na de wedstrijden 🙂. 

Parcours?

Het zijn trail-parcoursen, dus wat extra klimmen en een wat ruwere ondergrond dan u gewoon bent van de Fura 10 Miles. Daarentegen komt u via deze kleinere boswegjes wel op minder bekende, maar oh zo mooie plekjes van het Tervuurse Zoniënwoud. In samenwerking met de beheerders van het bos, het Agentschap Natuur en Bos, alsook de verschillende boswachters konden we onze parcoursen samenstellen en er een hoop natuurpracht in verwerken. 
De parcoursen lopen door het domein van de Koninklijke Schenking, het Arboretum en volgen grotendeels de richting en omgeving van de Fura 10 Miles, maar dan wel via alternatieve trail-paden i.p.v. de meer gekende standaard gebruikte paden en dreven. 
In bijlage kan u een overzicht terugvinden van de beide parcoursen.

Wie krijgt/wint een prijs?
  • Iedere deelnemer krijgt een goody-bag aan de finish, bij het afgeven van zijn wedstrijdnummer. De producten en items in deze goody-bag worden u aangeboden door de Furalopers, Carrefour Market Tervuren en eventuele andere sponsors.
  • Per wedstrijd zal er door middel van loting een deelnemer worden gekozen die dan nog een mooie extra prijs zal krijgen. Deze deelnemer wordt na de wedstrijd per mail gecontacteerd om het hem/haar te melden. Op deze webpagina zal u deze prijsuitreikingen achteraf kunnen bekijken.
Er wordt voor onze wedstrijden wel met tijdsmeting gewerkt, maar deze is louter informatief om na de wedstrijden een uitslagenblad te kunnen samenstellen met alle deelnemers per afstand. Er worden geen prijzen gekoppeld aan de de posities op deze uitslagen, ook niet voor de winnaars.  

Dank voor de medewerking aan :
https://www.home-consult.be/nl/

https://www.desportapotheek.be/

http://www.fietsendepauw.be/

www.carrefour.eu

https://www.tervuren.be/

           De Fura Trails maken deel uit van de Sporta-Runs kalender

http://www.sportafederatie.be/  
http://www.sportafederatie.be/jogging/sporta-runs/kalender


De wedstrijden zijn ook opgenomen in de kalender van GoRunning.be


Alsook op de Sportsites.be loopkalender : 
http://www.sportsites.be/loopkalender/

Nog vragen?  bestuur@furalopers.be

Je kan ons ook volgen, een duimpje geven of foto's taggen en delen na de wedstrijd via http://www.facebook.com/Furalopers

Ċ
Bart Tastenoye,
19 apr. 2021 02:22
Ċ
Bart Tastenoye,
19 apr. 2021 02:22
Ċ
Bart Tastenoye,
17 mei 2021 03:19
Ċ
Bart Tastenoye,
17 mei 2021 03:19
Comments